آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن-راهبرد معاصر

آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

انتخابات امريكا پس از ماه ها حاشیه های فراوان برگزار شد و مردم 50 ایالت آمریکا در انتخابات 2020 آمریکا شرکت کردند و تاکنون نتايج انتخابات امريكا 2020 اعلام رسمی نشده است اما آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن تاکنون منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۳ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 04
کد خبر: ۶۵۵۸۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر انتخابات آمریکا در سرنوشت بسیاری از کشورها تاثیر دارد و انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور صلح را در جهان به خطر می اندازد. هزاران خبرنگار در جهان این رویداد سیاسی مهم را دنبال می کنند. از بامداد سه شنبه شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آغاز شد. تاکنون نتايج انتخابات امريكا 2020 اعلام رسمی نشده است اما آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن تاکنون منتشر شده است.

 

آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

 

آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

 

تقلب در آرای انتخابات آمریکا؟

یک کاربر آمریکایی با مقایسه تغییر آرای ایالت میشیگان، گفته است در یک مرحله آرای بایدن ۱۲۸ هزار رای افزایش داشته در حالی که به عدد آرای ترامپ حتی یک رای هم اضافه نشده است. ترامپ این توییت را در صفحه خود بازنشر داده است.

 

آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

 

ترامپ: آرای من تک‌تک ناپدید شدند!

دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ۲۰۲۰ امروز چهارشنبه در خصوص نتایج اعلام شده در پیامی توئیتری ادعا کرد: دیشب در ایالت‌های تحت کنترل دموکرات‌ها پیش افتاده بودم -اغلب قاطع- و حالا به نحو معجزه‌آسایی تک تک آنها ناپدید شدند.

رئیس‌جمهور آمریکا در این خصوص مدعی شد: خیلی عجیب است.

 

زمان انتظار برای اعلام نتایج انتخابات آمریکا چگونه است؟

آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

 

انتخابات آمریکا؛ پیشتازی بایدن و امیدواری ترامپ

آمریکایی‌ها روز سه‌شنبه، سوم نوامبر تکلیف رئیس‌جمهوری بعدی خود را مشخص کردند و علاوه بر آن، انتخابات قانونگذاران مجلس نمایندگان و سنای آمریکا هم در همین روز انجام شد. شمارش آرا هنوز ادامه دارد و تا عصر چهارشنبه به وقت تهران، مجموع آرای قطعی الکترال جو بایدن به ۲۲۴ و ترامپ به ۲۱۳ رسیده است. در ایالت‌های کلیدی، رقابت شدیدی بین این دو در جریان است.

 

 

چرا نتیجه انتخابات آمریکا روز چهارشنبه مشخص نمی‌شود؟

خبرگزاری د. پ.آ. آلمان در مطلبی نوشت: در حالت ایده آل، رییس جمهوری جدید آمریکا روز چهارشنبه تعیین خواهد شد و پس از آن منتخب برای تصدی پست خود در ژانویه آماده می‌شود. این اتفاق زمانی عملی خواهد شد که نامزدی اکثریت آرا را کسب کند، اما اگر شمارش آرا بیش از حد معمول طولانی شود، اعلام نتایج انتخابات مدت زمان زیادی (شاید چندین روز) به تعویق خواهد افتاد.

 

این در حالی است که ایالات متحده چندین منطقه زمانی را در بر می‌گیرد. اولین مراکز اخذ رأی در ایالت ورمونت در شمال شرقی روز سه شنبه ساعت پنج صبح (۱۱ صبح به وقت اروپای مرکزی) آغاز به کار خواهند کرد.

 

از ساعت ۶ صبح، حوزه‌های انتخاباتی بسیاری از ایالات در سواحل شرقی کار رأی گیری را آغاز می‌کنند و پس از آن روند انتخابات در مرکز کشور شروع می‌شود. در ایالت ساحل غربی کالیفرنیا نیز شعب اخذ رأی در ساعت هفت صبح (چهار عصر به وقت اروپای مرکزی) گشایش می‌یابد.

 

آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

 

هاوایی و آلاسکا در انتهای خط طولانی ایالت‌ها قرار دارند. ساکنان این جزیره می‌توانند رأی خود را تا ساعت ۶ صبح چهارشنبه به صندوق بیاندازند. در بخش‌های وسیعی از آلاسکا نیز مراکز رأی دهی تا ساعت ۶ صبح و در برخی مناطق یک ساعت بیشتر یعنی تا هفت صبح باز هستند. به این ترتیب با بسته شدن مراکز رأی گیری در شمالی ترین ایالت، انتخابات ایالات متحده به پایان می‌رسد.

 

در این میان، رأی دهندگان پستی اجازه داشته‌اند هفته‌ها قبل از انتخابات رأی دهند. بیشتر ایالت‌ها همچنین گزینه رأی گیری در مراکز رأی دهی ویژه را پیش از شروع رسمی انتخابات ارائه می‌دهند. در سال ۲۰۱۶ حدود ۴۰ درصد آرا به این ۲ روش قبل از روز انتخابات به صندوق انداخته شده بود. امسال این میزان بیش از ۲ برابر است؛ به طوری که ۲ روز قبل از انتخابات، شمار رأی دهندگان به ۹۰ میلیون نفر رسیده است.

 

چه زمانی می‌توان انتظار اعلام نتیجه را داشت؟

در انتخابات ریاست جمهوری گذشته، برنده معمولاً در شب انتخابات مشخص می‌شد. با این حال، کارشناسان تصور می‌کنند که امسال به دلیل همه گیری کرونا، به طور قابل توجهی افراد بیشتری با شیوه پستی رأی خواهند داد. بنابر این، شمارش آرا می‌تواند به میزان قابل توجهی به تأخیر بیفتد.

 

قانون انتخابات ایالات متحده در درجه نخست، توسط ایالت‌ها تعیین می‌شود. در بعضی مناطق، برگه‌های پستی ارسال شده در روز انتخابات قابل شمارش است که این کار نیز به دلیل نیاز به مطابقت امضاهای رأی دهندگان، پیچیده‌تر است. اما چند هزار رأی می‌تواند نتیجه انتخابات در یک ایالت را تعیین کند. مقامات در چندین ایالت، از جمله ایالت‌های پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین، هشدار داده‌اند که شمارش آرا ممکن است تا جمعه ۶ نوامبر ادامه داشته باشد.

 

آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

 

علاوه بر این، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که دموکرات‌ها بیشتر از جمهوری‌خواهان می‌خواهند از رأی گیری پستی استفاده کنند. بنابر این، نخستین نتایج شمارش آرا از مراکز رأی دهی می‌تواند ترامپ را در بعضی نقاط، برنده نشان دهد اما شمارش اسناد رأی گیری پستی در نهایت به پیروزی بایدن کمک می‌کند.

 

همچنین ممکن است در برخی ایالت‌ها، پرونده‌های شکایت و درخواست برای بازشماری مجدد وجود داشته باشد که اعلام نتیجه نهایی را بیشتر به تأخیر می‌اندازد. به عنوان مثال در سال ۲۰۰۰، نتیجه ایالت فلوریدا که در نهایت تکلیف انتخابات ریاست جمهوری را مشخص کرد، یک ماه پس از انتخابات مشخص شد.

 

نقش رسانه‌ها در اعلام آمارهای انتخاباتی

مشکل دیگر این است که در ایالات متحده هیچ مرجع انتخابی وجود ندارد که بتواند نتایج را به سرعت برای کل کشور اعلام کند. نتایج بتدریج به صورت محلی اعلام می شود؛ یعنی در مراکز رأی دهی، مناطق و ایالت‌ها. بنابر این رسانه های مهم ایالات متحده نقش مهمی در جمع آوری نتایج محلی و در برخی موارد ترکیب آنها با سایر داده ها به منظور پیش بینی پیروزی در انتخابات دارند. در این خصوص نتایج به دست آمده توسط شبکه های خبری و خبرگزاری آسوشیتدپرس (AP) بسیار قابل اعتماد تلقی می شود.

 

آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

 

این شبکه‌ها مرجعی به اسم «میز تصمیم» ایجاد می‌کنند که مرکب است از کارشناسان انتخابات و متخصصان آمار که مستقل از اتاق خبر شبکه کار می‌کنند و این میز است که درباره معرفی یکی از دو رقیب به‌عنوان برنده در هریک از ایالت‌ها و نهایتاً اعلام کسب ۲۷۰ رأی الکترال از سوی او، نقش تعیین‌کننده دارد.

 

اتفاق دیگری که پس از پایان انتخابات رخ می دهد، این است که در ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) ۵۳۸ عضو مجمع گزینندگان در ایالت های خود رأی می دهند؛ که در حالت ایده آل این اقدام فقط یک تشریفات است و نتیجه نهایی این ایالت ها را منعکس می کند. نهایتاً در تاریخ ۶ ژانویه، کنگره آمریکا در جلسه مشترک مجلس نمایندگان و سنا رسماً اعلام خواهد کرد که چه کسانی رئیس جمهوری جدید و معاون اول وی خواهند بود.

 

رئیس جمهوری جدید در تاریخ ۲۰ ژانویه در یک مراسم جشن، در مقابل ساختمان کنگره موسوم به کاپیتول در واشنگتن از ساعت ۶ بعدازظهر سوگند اداری (تحلیف) یاد می‌کند.

 

آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

 

چرا مشارکت آمریکایی‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ بی‌سابقه بود؟

این تعداد رای دهنده از انتخابی سرنوشت‌ساز حکایت دارد که ممکن است به تغییر مستاجر کنونی کاخ سفید بیانجامد؛ مستاجری مو نارنجی که آمریکایی ها از رویکردها و سیاست های یکجانبه گرایانه اش، افزایش موج تبعیض نژادی در دوره چهار ساله او، افزایش خشونت های خیابانی، مدیریت ناکارآمد در کنترل شیوع مرگبار کرونا، ۱۲ میلیون بیکاری، هشت میلیون نفر زیر خط فقر و ... خسته شده اند و آمده اند که شاید تغییر در در مدیریت چهار ساله بعدی کشورشان ایجاد کنند.

 

طبق نظرسنجی‌های تازه موسسه افکارسنجی «ریل ‌کلیر پالیتیکس - RealClearPolitics» آمریکا، در پنجاه و نهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری این کشور که از ساعاتی پیش آغاز شده، «جو بایدن» نامزد جناح دمکرات با ۵۰.۷ درصد آرا ۶.۸ امتیاز از رقیبش «دونالد ترامپ» پیش افتاده است؛ ارقامی که می‌تواند نشان دهنده قاطعیت آمریکایی‌ها برای رقم زدن یک انتخاب در جهت تحولی جدی و بهبود در این کشور باشد.

 

در حالی که ترامپ در کارزارهای انتخاباتی خود مدعی مهار کرونا در آمریکا شده، اما گزارش هماهنگ کننده مقابله با کرونا در کاخ سفید که آن را به مقامات وزارت بهداشت و مجلس نمایندگان ارسال می‌کند در تضاد با ادعاهای رئیس جمهوری کنونی آمریکاست؛ «دبورا برکس» در حالی از وضعیت وخیم کرونا در آمریکا سخن می گوید که ترامپ در هفته های اخیر به امید کسب پیروزی کارزارهای انتخاباتی فراوانی در ایالت های مختلف بدون رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار کرد. طبق اعلام دانشگاه استنفورد در هفته گذشته، دستکم در ۱۸ کارزار انتخاباتی ترامپ ۳۰ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

 

آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

 

ابتلای بیش از ۹ میلیون و ۵۸۱ هزار نفر از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در آمریکا که ۲۰ درصد مجموع مبتلایان در سراسر جهان را شامل می‌شود یکی از عمده دلایل نارضایتی مردم آمریکاست که باعث شده این گونه به پای صندوق‌های رای بروند تا شاید با انتخابی میان آنچه می‌توان از آن به عنوان انتخاب میان بد و بدتر هم تعبیر کرد منشا اثر باشند.

 

آمریکایی‌ها در حالی برای رئیس جمهوری بعدی رای می‌دهند که ۱۲ میلیون نفر بیکار در کنار میلیون‌ها فقیر نتیجه عملکرد دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی این کشور است.

 

رئیس جمهوری آمریکا که با شعار دروغین آمریکا اول توانست در انتخابات ۲۰۱۶ گوی سبقت را از رقیبش هیلاری کلینتون برباید در حالی این بار در مقابل رقیب دمکرات خود نگران از نتایج انتخابات است که نتایج ۴ سال ریاست جمهوری او با خارج شدن از پیمان‌های بین‌المللی نه تنها انزوای آمریکا در جهان را منجر شده که در داخل هم دل خوشی از او وجود ندارد.

 

تاکنون ۲۳۷ هزار و ۳۴۳ آمریکایی در پی سیاست‌های ناکارآمد کاخ سفید در مقابله با کرونا جان خود را از دست داده‌اند؛ رقمی که در مقابل مجموع یک میلیون و ۲۰۰ هزار فوتی در سراسر جهان بسیار قابل ملاحظه‌ است.

 

حجم نارضایتی‌ها در درون آمریکا از دولت کنونی به حدی است که «باراک اوباما» رئیس جمهوری سابق آمریکا هم به تازگی در حمایت از نامزد دموکرات‌ها برای ریاست جمهوری، از عملکرد «دونالد ترامپ» در مهار کرونا و اظهارات او درباره پزشکان انتقاد کرد و گفت: ترامپ فقط به خودش فکر می‌کند.

 

آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

 

اوباما همچنین با انتقاد از اظهارات ترامپ که تعداد مرگ‌ومیرها را زیاد ندانسته بود، به تلاش رئیس جمهوری آمریکا برای رشد اقتصادی و کاهش بیکاری اشاره کرد و گفت با نادیده گرفتن همه‌گیری، بیکاری کاهش نمی‌یابد.

 

این اظهارات به روشنی گویای اثرات نامطلوب شیوع کرونا و مدیریت ناکارآمد ترامپ برای مقابله با این همه‌گیری در آمریکاست؛ به گونه‌ای که روزنامه گلوبال تامیز روز گذشته نوشت: دولت دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا از ابتدای امر قضاوت نادرستی درباره این بیماری داشت و سپس به همین دلیل توانایی کافی برای مبارزه با آن نداشت و اراده ای هم برای این منظور نشان داده نشد و تاکید بر استمرار این روند اشتباه و برخوردهای گستاخانه و دروغ گفتن ها ، تلاشی برای فریب آمریکایی ها و حرکت واشنگتن در مسیر ضد علم بوده است.

 

گروهی در آمریکا طرفدار ماسک و گروهی دیگر مخالف آن هستند. برخی بر مبارزه با کرونا با روش های علمی و ماسک زدن تاکید می ورزند و برخی دیگر وابستگی های حزبی را دنبال می کنند. این نشان دهنده نبود یک سیاست مدون برای مهار این ویروس است. ولی ظاهرا همه چیز به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر سال ۲۰۲۰ گره خورده است.

 

همچنین نتایج تازه‌ترین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که نارضایتی از عملکرد دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در مقابله با کرونا به ۶۰ درصد افزایش یافته است.

 

ترامپ که نتایج نظرسنجی‌ها و گمانه‌زنی‌ها در خصوص پیروزی رقیبش را دروغی همانند آنچه او می‌گوید در سال ۲۰۱۶ هم عنوان شد، می‌داند در حالی چنین ادعایی دارد که به زعم بسیاری، نه تنها به جهان که مردمانش هم دروغ‌های بسیاری گفته است. نشریه ال پایس فرانسه به تازگی در مطلبی در انتقاد از دروغ پراکنی‌های ترامپ نوشته دروغگویی ویژگی بارز ترامپ است.

 

آمار نهایی| نتیجه انتخابات آمریکا 2020 / آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ و بایدن

 

روزنامه «واشنگتن پست» با استناد به داده‌های بانک اطلاعاتی خود اعلام کرد تا ۲۷ آگوست (ششم شهریور) دونالد ترامپ ۲۲ هزار و ۲۴۷ دروغ یا ادعای گمراه کننده گوناگون گفته است؛ از انتساب اظهارات غیر واقعی به دیگران مانند اینکه دبیر کل ناتو تحت تاثیر توانایی عملیاتی او قرار گرفته و پیش از ترامپ، کسی با این اندازه از توانایی را نمی‌شناسد تا متهم کردن باراک اوباما به جاسوسی از او و ارزیابی مثبت نسبت به عملکرد آمریکا در مقایسه با مدیریت ضعیف اروپا در مقابله با بیماری همه‌گیر، همه و همه دروغ هایی است که زائیده ذهن شخص ترامپ است.

 

چندی پیش هم نشریه آمریکایی «آتلانتیک» (The Atlantic) با متمرکز شدن بر جزییات اظهارات نادرست رئیس جمهوری آمریکا طی مدت همه گیری ویروس کرونا در این کشور نوشت: دروغ های ترامپ درباره همه گیری ویروس کرونا تمامی ندارد. دروغ های مکرر ترامپ در مورد ویروس کرونا منجر شده آمادگی آمریکایی در مواجهه با این بحران به نوعی با سرگردانی همراه باشد، دروغ های بزرگ ترامپ باعث بروز فاجعه بهداشتی و اقتصادی در کشور شده است.

 

آمریکا در دوران ترامپ، شرایط جدیدی را تجربه کرد که فراموشی آن بهای سنگینی را می‌طلبد.

 

حال و در پنجاه و نهمین دور از انتخابات آمریکا ، حضوری که شاید در تاریخ انتخابات این کشور تاریخی شود ارزیابی‌ها نشان دهنده نارضایتی‌های جشمگیر آمریکایی‌ها از عملکرد نابسامان دونالد ترامپ و تلاش برای جایگزینی او است؛ ایده‌ای که این بار آمریکا اول به معنای واقعی کلمه را نه به معنای یکجانبه‌گرایی که بهبود درداخل و خارج از مرزهای آمریکا منشا تغییرات جدی شود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
م ر
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
0
0
اگه آمریکا ۱۲ میلیون بیکار داره ، جمعیتش نزدیک ۳۰۰ میلیون نفره.. نه مثل ایران که با ۸۰ میلیون جمعیت ۴۰ میلیون نفر زیر خط فقر هستن .. خجالت هم خوب چیزیه والا...
تحلیل های برگزیده